Как да използвам Mochko.com


Mochko.com е уеб сайт, целящ да улесни хората, които се сблъскват с един от проблемите по време на отглеждането на деца. Често малките си играят с някои играчки за известно време и после спират или ги израстват. Хората дават много пари за всякакви артикули, които след това събират прах и не се използват. Именно при нас можете да пуснете обява за вашите детски артикули, като сайтът ни е направен да може лесно да се търси, купува, продава или разменя с другите потребители.

Mochko.com е сайт, направен конкретно и само за детски играчки и артикули. Тук можете да намерите много по-лесно това, което търсите, защото нашата търсачка е оптимизирана за всичко, свързано с малчуганите. Повечето други сайтове нямат специализирана тематика, а са общи за всякакъв вид обяви, което прави много по-трудно ориентирането и търсенето при конкретни нужди.

За да качите ваша обява в сайта, първо трябва да се регистрирате.

Самата процедура не отнема повече от 1-2 минути. Първата стъпка е да натиснете бутона „Вход“ от главното меню и след това „Създай“.

Най-лесният начин е директно да влезете през Facebook профила си, където нещата се случват с няколко клика на мишката.

Разбира се, имате възможност да се регистрирате и по страндартния начин. Трябва да попълните следната информация:

- “E-mail” – Вашият e-mail адрес е необходим, за да може да ви информираме за новости и подобрения на нашият сайт.

- „Потребителско име“ – Това е името, с което ще влизате на сайта. Също така това е името, което е асоциирано с вашите качени обяви.

- „Парола“ – Вашата парола за влизане в сайта

- „Потвърждение на паролата“ – С цел първият път да не сте объркали случайно някой символ при въвеждане на паролата, трябва да я въведете отново за потвърждение.

- „Не съм робот“ – Чрез натискането на тази кутийка, вие потвърждавате, регистрацията е направена от човек. Целта на тази проверка е да се избегнат множество регистрирани фалшиви потребители от скрипт.

- „Съгласен съм с общите условия“ – Чрез натискането на този бутон вие се съгласявате с общите условия на сайта. Може да ги прочетете като натиснете на „Разгледай“.

Когато сте попълнили цялата информация и сте се запознали с общите условия може да се регистрирате в сайта, чрез натискане на бутона „Регистрация“. Натискайки този бутон вие създавате вашият акаунт в сайта.

След като сте се регистрирали може да допълните вашите данни в менюто Профил - Настройки.

Най-лесен вариант е да добавите Facebook логин и вашите данни ще се попълнят автоматично.

Данните, които може да добавите са: име, телефонен номер, фамилия, регион, Skype, Facebook, web страница. Няма задължителни полета, но е препоръчително да оставите поне име, фамилия и регион. Останалата информация за контакт е нужда само за улеснение на другите потребители, в случай че искат да се свържат с Вас.

Можете да смените профилната си снимка, като кликнете върху нея и изберете нова.

След като сте попълнили всичко, трябва да натиснете бутона "Запази промените".

Когато сте готови, Вие можете да започнете да добавяте обяви или да виждате информация за други потребители.

Registration help Profile help

Разбира се, че може. Стараем се да улесним максимално процеса.

Можете директно да отидете на влизането в системата от "Вход" бутона в главното меню и да натиснете бутона „Влез“ означен с логото на Facebook. Facebook ще поиска да потвърдите извличането на данните от тях и след това автоматично ще Ви се създаде профил и ще бъдете допуснати в системата.

Следващият път, когато искате отново да влезете, просто натиснете отново "Влез" бутона и ще влезете директно без да бъдете питани втори път за потвърждение.

Ако вече сте се регистрирали по стандартния начин и имате профил в сайта, Вие имате възможност да активирате логване чрез Facebook към този профил и да улесните вашето следващо влизане в сайта.

Активирането на Facebook login(вход) е много лесно и бързо. Трябва да отидете на „Профил“ и след това да влезете в „Настройки“ и натиснете на бутона „Добави Facebook Login”.

Следващият път, когато искате да влезете в сайта и отидете на бутона „Вход“, след което просто натиснете бутона „Влез“ означен с логото на Facebook. По този начин вие влизате директно без да пишете потребителско име и парола.

Facebook login help Facebook login help

За да качите обява първо трябва да сте се регистрирали в сайта. Ако имате затруднения моля прочетете точка „Регистрация на нов потребител“ малко по-горе..

След като сте натиснали на бутона „Добави“ от главното меню има някои задължителни за попълване полета от обявата, които са отбелязани със звезда(*).

- „Име“ – Това е името, чрез което вие и други потребители ще виждат вашата играчка в сайта.

- „Описание“ – Тук можете да опишете подробности за артикула, който сте публикували. Описанието трябва да бъде поне 20 символа.

- „Тип на обявата“ – Имате възможност да избирате между „частна“ и „бизнес“. Ако сте частно лице, което продава/разменя/дарява артикули изберете частна. Ако сте фирма/юридическо лице, което продава/разменя/дарява артикули, моля изберете бизнес.

- „Предназначение“ – Имате възможност да изберете дали съответния артикул е за момчета, момичета или всички деца.

- „Срок на употреба“ – Имате възможност да изберете колко време е употребяван вашият артикул – неизползван, на по-малко от 1 месец и т.н.

- „Минимална възраст“ – това е минималната възраст за използване на определен артикул. Може да се използва за различни артикули като дрехи, пъзели, книги и т.н.

- „Категории“ – С цел да се намират лесно желаните артикули, сме включили и избор на категория за съответната обява. Ако вашият артикул не попада в нито една от категориите, може да посочите „Други“ и след това да пишете съобщение до администратор, чрез натискане на бутона „Контакт“.

- „Цена и размяна“ – Имате три възможности – дарение, за продажба, за размяна. Възможно е да изберете няколко едновременно. Например може да изберете „За продажба“ и „За размяна“ едновременно. Не можете обаче да изберете и „За продажба“, и „За дарение“. При избор на цена за продажба или размяна имате възможност да посочите точна цена или по договаряне. Когато публикувате ваш артикул за размяна, вие имате възможност да допълните, за какъв артикул бихте разменили своя, като зададете съответната категория. Начин на доставка е избор, който правите въз основа на това как бихте разменили/продали своя артикул. Този начин можете да го промените след това когато говорите с отсрещната страна и се уточните за детайлите. В който и случай да изберете вие отговаряте за това артикула да бъде изпратен към отсрещната страна. Сайтът ни не отговаря за свързване, разбиране, изпращане и приемане на каквито и да било артикули от и на потребители.

На следващата страница трябва да попълните информация за контакт при интерес съм съответния продукт. Информацията е стандартна: име, фамилия, регион, телефонен номер.

При интерес към продукта с вас може да се свържат или по телефон, или чрез лично съобщение в сайта, или по Facebook или Skype, ако сте запазили такива във вашият профил.

На следващия екран ви се предоставя възможност да визуализирате това което разменяте/продавате/дарявате. Можете да качите максимално 10 снимки, като първата ще бъде заглавна. Имате възможност да селектирате по няколко изображения наведнъж. За най-добре изглеждаща обява използвайте формат близък до 4:3. Повечето стандартни фотоапарати и телефони снимат в такъв формат без допълнителни настройки.

След това натиснете бутона „Добави играчка“.

Ако всичко е било наред, вашата обява трябва да е публикувана в сайта. Ако не, ще получите информация кои данни трябва да поправите, за да може обявата да е валидна. В такъв случай ще трябва да изберете отново изображенията. Самата обява като съдържание трябва да бъде одобрена от модератор преди да бъде показана публично с цел да се предотврати публикуването на неподходящи обяви.

Facebook login help Facebook login help Facebook login help Facebook login help Facebook login help

В този раздел можете лесно и бързо да разгледате всички обяви, публикувани от наши потребители. Имате възможност да специфицирате кои обяви искате да видите, чрез предоставените опции в раздел „Разгледай“. Можете да търсите както само в заглавие и описание, така и по-подробно.

Различните опции са:

- „Само обяви със снимки“ – Чрез маркиране на тази опция, вие ще видите само обяви, които имат прикачени снимки.

- „Само играчки за дарение“ – Чрез маркиране на тази опция, вие ще видите само обяви, които се предлагат за дарение.

- „Само играчки за продажба“ - Чрез маркиране на тази опция, вие ще видите само обяви, които са обявени за продажба.

- „Само играчки за размяна“ - Чрез маркиране на тази опция, вие ще видите само обяви, които са обявени за размяна.

- „Търси в заглавие и описание“ – Може да въведете ключова за вас дума, която да бъде търсена във всички заглавия на обяви, качени в сайта.

- „Търси по потребителско име“ – Може да търсите обяви, които да въведени от определен потребител.

- „Регион“ – Може да изберете град/регион от който да видите съответно качените обяви.

- „Категория“ – Всеки един артикул, който се качва в сайта има зададена минимум една категория, например „Видео игри“. Чрез тази опция може да изберете коя категория артикули да се появят след натискането на бутон „Търси“.

- „Мин. Възраст“ – Може да изберете артикули, които имат зададена минимална възраст за използване.

- „Макс. Възраст“ – Имате възможност да изберете максималната възраст за използване на съответния артикул.

- „Мин. цена продажба“ и „Макс. цена продажба“ – Може да зададете минимална и максимална цена за продажба на артикули, според ваши критерии. Чрез търсене по тези критерии вие ще видите обяви, които отговарят на тях.

- „Мин. цена размяна“ и „Макс. цена размяна“ - Може да зададете минимална и максимална цена за размяна на артикули, според ваши критерии. Чрез търсене по тези критерии вие ще видите обяви, които отговарят на тях.

- „Предназначение“ – Имате възможност да специфицирате предназначението на самия артикул - за момче или момиче.

- „Срок на употреба“ – Имате възможност да специфицирате дали артикула е нов или използван и съответно колко време е използвам.

- „Разменя се за“ – Когато търсите размяна на играчки, вие имате възможност да търсите обяви с предварително зададен критерии за размяна.

- „Сортиране“ – Имате възможност да сортирате вашите обяви по „дата на добавяне“, „цена“, „срок на употреба“.

- „Подредба“ – Низходящ или възходящ ред на подредбата на обявите.

Когато сте отворили дадена обява и я разглеждате вие имате възможност да изпратите лично съобщение до потребителя, който я е публикувал. За да изпратите съобщение вие трябва да натиснете на бутона означен с пощенски плик и надпис „Съобщение“.

Можете да изпратите съобщение и като отворите профила на даден потребител и натиснете бутончето с вид на пощенски плик.

След като сте натиснали въпросния бутон се отваря нов прозорец, в който можете да напишете вашето съобщение до въпросния потребител. Вие ще получите потвърждение, че съобщението ви е изпратено, ако всичко е наред.

Като препоръка с цел по-бърза комуникация, бихме ви посъветвали да споменете за кой артикул пишете съобщение.

За да проверите дали имате нови съобщение вие трябва да отидете в „Профил“ и да натиснете на меню „Съобщения“. От ляво може да разгледате вашата водена комуникация с различни потребители.

Когато имате ново съобщение и искате да изпратите обратен отговор трябва да натиснете на бутона „Изпрати отговор“ в съответната водена комуникация.

Ще се радваме да отговорим. За да се свържете с нас, можете да пишете в нашата форма за обратна връзка като отидете на „Помощ“ - „Контакт с нас“.